About me
Previous Posts

This chat central link with www.mp3central.blogspot.com
Get your own Chat Box! Go Large!

Nota Prelude Akademi Fantasia (23 May 2006)

Wednesday, May 24, 2006
Ore : 1:10 PM


Nota Prelude Akademi Fantasia dimulakan sekali lagi dihari yang kedua oleh Aznil Hj. Nawawi dengan peringatan untuk mengundi calon-calon pelajar AF. Untuk episode kali ini Nota Prelude membawa penonton untuk mengenali empat lagi calon pelajar AF iaitu Karen, Jeff, Zila dan Haider.

Pelajar pertama yang diperkenalkan malam tadi, merupakan cek mek Kelate dan berbangsa Cina. Karen yang berusia 18 tahun kelihatannya masih kurang fasih bertutur didalam bahasa melayu merupakan calon bukan bumiputera tunggal untuk AF tahun ini. Dengan apa yang dipaprkan semalam kelihatan Karen tidak mempunyai masalah untuk bergaul dengan rakan-rakan yang lain. Dia tidak kelihatan kekok ketika sesi fotografi Astro dan Hotlink. Paparan ketika ujibakat AF pasti membuat ramai ingin mengetahui dengan lebih dekat siapa Karen ini. Dengan kebolehan menyanyikan lagu Cindai ketika sesi ujibakat stage 3 membuatkan nama Karen menjadi bualan walaupun tidak semerdu Siti Dengan mempertaruhkan Karen didalam Akademi Fantasia dilihat mampu menarik minat kaum berbangsa Cina diMalaysia untuk menonton Akademi Fantasia dan sekaligus mengundinya. Karen dilihat akan menjadi pilihan juri dimalam Konsert Prelude itu nanti bukan kerana bakatnya tetapai untuk mengimbangi pecahan kaum didalam Akademi nanti. Dari segi populariti Karen dilihat sebagai mampu meraih banyak undi dari pengundi kaum Cina. Jika Karen pilihan anda , sila hantarkan undian SMS anda dengan menaip AFPRE KAREN ke no 32999.

Pelajar seterusnya yang diperkenal didalam Nota Prelude semalam adalah Jeff. Kalau tak salah Jeff nie merupakan calon pelajar yang paling tua didalam Konsert Prelude nanti. Jejaka yang berasal daripada Subang Jaya, Selangor ini sentiasa kelihatan ceria dan peramah dengan sesiapa sahaja. Menurut bapanya dia tidak pernah menyanyi ketika dirumah tetapi bapa Jeff ni kira sportingla sebab sentiasa support apa yang anak dia nak buat. Semasa sesi fotografi Hotlink dan Astro kelihatan Jeff tidak kekok memberikan pose-pose maut kononnya.Dari segi pernampilan nakal lihat Jeff tidak banayak beza dengan mana-mana remaja kota ketika ini. Suara boleh tahan kira ada commercial value la. Mungkin ramai wanita akan tertarik apabila melihat wajahnya. Tetapi dari segi tingkah laku mungkin akan membuat para penonton cepat mual dengan Jeff nie sebab dia ni macam poyo sikit la. Mungkin sifatnya yang terlampau peramah dan terlalu yakin boleh menggugat usahanya meraih lebih banyak peminat kelak. Pemilihan lagu yang tepat akan menentukan nasib Jeff semasa Konsert Prelude Akademi Fantasia itu nanti, samada ianya mampu menarik perhatian juri atau tidak. Populariti dikalangan penonton masih belum dapat dipastikan lagi. Jika Jeff pilihan anda , sila hantarkan undian SMS anda dengan menaip AFPRE Jeff ke no 32999.

Selepas commercial break, Zila merupakan calon pelajar seterusnya yang diperkenalkan. Ketika menonton Zila didalam Nota Prelude hati nakal terus terdetik rugi kalau budak ini tidak dapat masuk AF. Bukan sebab simpati kepada pekerjaan ibunya sebagai penoreh tetapi bakat yang dimilikinya cukup besar. Dia yang berasal dari Jempol, Negeri Sembilan memang memiliki tine suara yangmerdu dan tidak terikut-ikut mana-mana penyanyi di Malaysia. Pengalamannya yang pernah bekerja diYayasan Negeri Sembilan sebagai penyanyi merupakan satu aset penting baginya untuk digunakan ketika dikonsert Prelude nanti. Gadis yang berkulit hitam manis ini cukup menggemari Inul Darista dan apabila paparan dia menyanyikan lagu dangdut Inul sambil bergelek ketika sesi ujibakat stage 3 pasti memberi kesan kepada para penonton. Zila juga kelihatan tidak begitu kekok memberikan pose-pose ketika sesi fotografi Astro dan Hotlink. Nakal rasa peluang Zila untuk terpilih menjadi pelajar Akademi Fantasia 4 agak cerah menerusi pemilihan juri jika pemilihan lagu yang dilakukan tepat. Populariti Zila dikalangan penonton boleh dikatakan sederhana. Jika Zila pilihan anda , sila hantarkan undian SMS anda dengan menaip AFPRE Zila ke no 32999.

Haider merupakan calon pelajar terakhir yang diperkenalkan oleh Aznil (siap Aznil nyanyikan lagu It’s My Life untuk penonton ingat semula pada Haider). Memang Haider pernah memasuki Konsert Prelude tahun lepas tetapi tersingkir dan masih mencuba untuk tahun ini. Kalau tahunlepas kita lihat Haider kurus, tahun ini kita dapat menyaksikan Haider dengan versi lebih berisi dan gempal. Menurut Haider dia akan membawa perubahan tahun ini berbanding tahun lepas. Dia akan mencuba membawa lagu balada untuk Konsert Prelude nanti dan mengharapkan tuah akan menyebelahinya untuk tahun ini. Menurut Haider kebanyakkan calon pelajar AF musim ini sering bertanya pengalamannya ketika berada di Konsert Prelude tahun lepas dan cuba meminta tips-tips dari dia yelah senior la kononnya hinggakan ada yanglebih tua dari dia pun memanggilnya abang. Untuk tahun ini tidak banyak perbezaan yang nakal lihat daripada Haider kecuali badannya yang semakin tembam dan imej Jiwang Karatnya yang terlalu extreme kadangkala macam nak bebulu mata nakal tengok. Nakal rasa haider perlu memperbaiki imej yang cuba dibawanya. Dari segi vokal tiada banyak yang berubah mungkin keyakinan yang dia ada sekarang berbanding tahun lepas bakal menyaksikan sedikit peningkatan berbanding tahun lepas. Peluang yang Haider ada agak tipis melainkan dia mempu membukti sesuatu yang luar biasa pada malam Konsert Prelude itu nanti agar dapat menarik perhatian juri. Populariti dikalangan penonton tidak boleh dipertikaikan lagi cuma penonton mahu atau tidak mengundi beliau tidak dapat ditentukan. Jika Haider pilihan anda , sila hantarkan undian SMS anda dengan menaip AFPRE Haider ke no 32999.

Nota Prelude Akademi Fantasia (23 May 2006) berakhir disini.

posted by admin at 1:10 PM | Permalink |

[ back home ]

Comments for Nota Prelude Akademi Fantasia (23 May 2006)
Ads Corner


TagMe!

TagMe!
Download

Laskar Cinta
Hanya Untukmu-Mawi
V/CLIP Jgn. Pisahkan – Mawi dan Marsha(baru)
Mawi - Al- Jannah
Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia
Dewa - Sedang Ingin Bercinta
V/C Marsha - She
V/C Mungkir Bahagia- Shaz (baru)
Farhan AF4-Sayang Disayang (baru)
Velvet AF4-Langit Ke Tujuh (baru)
MP3 KONSERT AF4 - MINGGU 4(baru)
Nakal Listening


Fav. Link HereSiapa yg links dgn. nakal?

Contact Kami


Counter


Free Counters
Free Counters

referer referrer referers referrers http_referer

Credits
 

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker
 View My Public Stats on MyBlogLog.com