About me
Previous Posts
Archives

This chat central link with www.mp3central.blogspot.com
Get your own Chat Box! Go Large!

Dah 8 Tahun..

Wednesday, March 03, 2010
Ore : 11:27 AM


Pada 1 Mac lepas diam tak diam usia penyatuan aku dan isteriku tercinta dah 8 tahun.. rasa cam masih baru dan tak sangka dalam 8 tahun nie banyak dugaan dan cubaan telah berjaya kami tempuhi.. terima kasih tuk kengkawan yg wish kat kita orang nie.. appreciate sesangat dan semoga doa2 kalian semua dimakbulkan.. Amin Ya Rab...

Labels:


posted by admin at 11:27 AM | Permalink | 20 commenti

Bowling at Danga City Mall

Thursday, February 25, 2010
Ore : 1:37 AM



23 Feb 2010 aritu aku join pertandingan bowling group aku.. Saja jek tuk tambah SKT aku nanti.. hehe lawak sungguh dah laa jarang2 main bowling nie.. datang cuma tuk cukupkan korum jerk. tapi enjoy gak laa dapat gelak2 dan sakitkan tangan nie.. dpat la jugak "Johan" hahaha..

Labels:


posted by admin at 1:37 AM | Permalink | 3 commenti

Peperiksaan Perintah Am

Thursday, February 04, 2010
Ore : 4:08 PM




Aku baru jek balik dari peperiksaan Perintah Am yug diadakan di Grand Paragon Johor Bahru... Adoi aiii.... Lain aku baca lain pulak yg keluar... sebbaik exam ni leh tengok buku dan cuma 40 soalan je.. kalau tak mati aku nak kena resit balik bulan lapan nanti... aku cam confident jek akan lulus peperiksaan perintah am ini.. Insya Allah... Masa peperiksaan tu jumpa laa balik budak2 batch aku yg tak sama tempat keje dgn aku... Happy gak laa dapat jumpa dia org... sbb dah lama tak jumpa kan... Mulai besok aku nak kena study buku akta pulak sbb exam aritu aku sangkut so 2nd test ni aku tak nak sangkut lagi.. Penat siot nak resit balik paper ni... moga2 aku lulus la tuk exam jabatan yg akan datang nie... amin...

Labels:


posted by admin at 4:08 PM | Permalink | 50 commenti

Kemangkatan dan Bersemayamnya DYMM Sultan Iskandar (Sultan Johor)

Saturday, January 23, 2010
Ore : 11:38 PM


Sultan Johor Sultan Iskandar, yang mangkat malam Jumaat (22 Januari 2010) pada usia 77 tahun, adalah seorang raja yang tegas tetapi adil dan sentiasa mahukan yang terbaik bagi rakyat, menjadikan negeri Johor sebagai antara negeri termaju di negara ini. Baginda yang dimasyhurkan sebagai Sultan Johor pada 11 Mei 1981, mangkat pada 7.15 malam di Hospital Pakar Puteri selepas dimasukkan ke hospital itu hari ini kerana gering.

Baginda meninggalkan Sultanah Johor, Sultanah Zanariah serta dua putera dan lapan puteri iaitu :

  1. Tunku Mahkota Johor Tunku Ibrahim Ismail
  2. Tunku Puteri Johor Tunku Hajah Kamariah
  3. Tunku Besar Tunku Zabedah Aminah, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah
  4. Tunku Hajah Mariam Zahrah, Tunku Norani
  5. Tunku Maimunah Ismailiah
  6. Tunku Bendahara Johor Tunku Abdul Majid Idris Ismail
  7. Paduka Puteri Tunku Muna Najiah
  8. Tunku Aminah Kalsom Masera Marian Zahirah.

Semasa pemerintahan baginda, Sultan Iskandar dikasihi pelbagai lapisan rakyat negeri Johor atas bimbingan dan perhatian berterusan baginda terhadap segala naungannya. Baginda bukan sahaja bijak dalam hal keagamaan dan pemerintahan tetapi juga dalam pelbagai bidang lain seperti ketenteraan, sukan dan perniagaan. Baginda sering bertitah mengingatkan rakyatnya agar sentiasa hidup bermuafakat, bersatu padu dan bekerja bersungguh-sungguh bagi menjamin kebahagiaan negeri Johor.

Jenazah Almarhum Sultan akan dibawa dari Istana Besar pada jam 1.30 tengah hari (23 Januari 2009) untuk upacara pemakaman di Makam Diraja Bukit Mahmoodiah, di Johor Baharu, pada jam 2 petang.

Kredit kepada Malaysiakini

P/S : Sama-sama kita sedekah Al-Fatihah kepada Almarhum semoga dicucuri rahmat dan ditempat dalam golongan yang mukminin.

Labels:


posted by admin at 11:38 PM | Permalink | 2 commenti
Ads Corner


TagMe!

TagMe!
AF5 FC.

  • Afiq FC
  • Aizat Kasi Gegar
  • Aswad AF5
  • Candy AF5
  • Dafi AF5 Blog
  • Dafi Fan Club
  • Dekna FC
  • Ebi AF5
  • Heliza AF5
  • Infinatez
  • Mila AF5
  • Noni AF5
  • Penglipurlara AF5
  • Rizal AF5
  • Shawal AF5 Blog
  • AF4 FC.

    Faizal YG
    Diddy YG
    Velvet FC
    Fabulousfaizal FC
    Salima FC
    Faizal FC
    Farhan FC
    Lotter FC
    Zila FC
    AF3 FanClub

    Mawi Friends Community
    Felix Agus Fan Club
    Amazing Amylea
    Amylea Fan Club
    Marsha Fan Club
    Marsha Londoh
    Yazer FC
    Reza Funky Fan Club
    FCOKefli
    Akma Fan Club
    Ekin Fan Club
    Aidilistic
    Amy's Army Fan Club
    Jiwang United FC
    M&M Freinds
    M2M Frenz

    A.R.K.I.B. .N.A.K.A.L.














    Semua karya telenovela di tulis oleh Eqine. Jutaan terima kasih utk Eqine.
    Download

    Laskar Cinta
    Hanya Untukmu-Mawi
    V/CLIP Jgn. Pisahkan – Mawi dan Marsha(baru)
    Mawi - Al- Jannah
    Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia
    Dewa - Sedang Ingin Bercinta
    V/C Marsha - She
    V/C Mungkir Bahagia- Shaz (baru)
    Farhan AF4-Sayang Disayang (baru)
    Velvet AF4-Langit Ke Tujuh (baru)
    MP3 KONSERT AF4 - MINGGU 4(baru)
    Nakal Listening


    Fav. Link Here



    Siapa yg links dgn. nakal?

    Contact Kami


    Counter


    Free Counters
    Free Counters

    referer referrer referers referrers http_referer





    Enter your email address below to subscribe to nakaltitude!


    powered by Bloglet
    Credits
     

    Powered by Blogger

    eXTReMe Tracker
     View My Public Stats on MyBlogLog.com